eV Libeličah se ni treba bati, da nam bo kdaj primanjkovalo gasilcev. Mladi vrvež, ki vstopa v gasilske vrste, je dobro podkovan. Z neverjetno voljo do druženja in spoznavanja gasilstva se naši najmlajši gasilci ne dajo kar tako. Skoraj skozi vse leto so aktivni – od marca do septembra jim ne zmanjka volje. Že v naših pionirskih časih je veljalo, da se za gasilce (in za sendviče na tekmovanju) zmeraj najde čas.
In tako je bilo tudi v začetku septembra, ko so se najmlajši poslovili od počitnic in zasedli šolske klopi.
Pod taktirko vsestranske mentorice Bernarde Rožej in mojo malenkostjo, so se pionirke pripravljale na tekmovanje v gasilski orientaciji. Kompas in zemljevid v roke, pa gremo naši!
Najprej so se udeležile občinskega tekmovanja, ki je potekalo 5. 9. 2015, v Trbonjah. Dve ekipi pionirk sta s spremljevalnima mentoricama, Nušo Brumnik in Špelo Cehner, dosegli odlične rezultate: Hana Sekuti, Neli Pšeničnik in Karin Rudolf so osvojile 4. mesto; Neža Pšeničnik, Barbara Pšeničnik ter Maja Ravnikar pa 1. mesto. Na regijsko tekmovanje, ki je bilo 12. 9. 2015 v Kotljah, so se tako uvrstile Neža, Barbara in Maja. Tudi tukaj jih ni bilo moč prekositi, saj so si s 1. mestom priborile nastop na državnem tekmovanju. 19. 9. 2015 so se z mentoricami in nekaj navijači odpravile na Dole pri Litiji. Na tekmovanju je sodelovalo 186 ekip, od tega je bilo 32 ekip pionirk. Naša dekleta so si z odličnim nastopom priborila 12. mesto. Kljub dolgemu čakanju na rezultate in manjšimi zapleti, je bilo vzdušje na Dolah pri Litiji fenomenalno.
Anamarija Plešivčnik
c  f  b