regijskoŽe kar nekaj let veljamo libeliški gasilci na Koroškem za zelo dobre tekmovalce, tako se je izkazalo tudi letos.
Maj in junij sta meseca, ko je v Libeličah na igrišču vse v znamenju gasilcev. Od popoldanskih ur pa vse do večera se tam zbirajo vse generacije Libeličanov in trenirajo za nastope na gasilskih tekmovanjih. Tako je priprave  na letošnja tekmovanja pričelo 11 enot: pionirji , pionirji 1, pionirke, člani A1, člani A2, člani B1, člani B2, članice B, starejši gasilci ter starejše gasilke 1 in 2. Žal je bilo letošnje leto v znamenju poškodb, tako da smo na tekmovanjih GZ Dravograd nastopili z 10 enotami, starejše gasilke 2 pa se ga niso mogle udeležiti. Vseeno jim je potrebno čestitati za trud in z željo da se prihodnje leto ponovno zberejo na pripravah. Tekmovanje mladine in starejših gasilcev je bilo 30.5.2015 v Trbonjah, člansko tekmovanje pa je bilo 7.6.2015 skupaj z Memorialom Oto Antona v Libeličah. Razen najmlajše mešane enote pionirji , so se vse ostale kvalificirale na tekmovanje koroške regije, ki je potekalo minuli vikend (13. in 14. 6.2015), v soboto v Radljah mladina in v nedeljo na Ravnah člani in starejši gasilci.

Ponovno smo posegli po najvišjih mestih. Ker pa se je letos začel nov gasilski “olimpijski” ciklus pomeni, da so se najboljše tri enote iz vsake kategorije uvrstile na državno tekmovanje, ki bo prihodnje leto. Iz PGD Libeliče je to uspelo naslednjim enotam: pionirji 1, pionirke, člani A1, člani B1, člani B2 in starejše gasilke 1. Rezultate regijskega tekmovanja si lahko ogledate  tukaj  .
Za nami je ponovno zelo uspešen kvalifikacijski ciklus, ki je ponovno potrdil, da društvo dela v pravi smeri. Vsem enotam bi se rad zahvalil za trud in čas, ki ga vlagajo v gasilsko športne discipline. Posebej bi izpostavil delo z mladimi, kjer gre seveda zahvala staršem, da nam zaupajo otroke. Največ dela pri mladih pa opravijo mentorji, ki s pravilnim pristopom in znanjem mladini predstavljajo osebnost prostovoljnega gasilca.
Vsem enotam še enkrat iskrene čestitke in še tako naprej!

Z gasilskim pozdravom Na pomoč!
Poveljnik PGD Libeliče Rok Plešivčnik
DSC_0277a  DSC_0340DSC_0340  DSC_0533DSC_0533
DSC_0541DSC_0541  DSC_0289a  DSC_0156DSC_0156