DSC_0237V prejšnji številki Libeliškega glasnika sem brala o mladih plavalkah, ki pridno trenirajo in dosegajo lepe rezultate. To me je navdihnilo, da opozorim še na eno posebnost v Libeličah, namreč v naši vasi so kar štirje osnovnošolci, ki se udeležujejo tekmovanj mladih glasbenikov. Na teh tekmovanjih tekmujejo samo najbolj delovni in nadarjeni učenci glasbenih šol, torej je že udeležba svojevrstno priznanje, pomeni pa tudi ogromno vloženega časa, truda in precejšnjo mero vztrajnosti.
Ker učim flavto in spremljam tekmovanja flavtistov, sem najprej “zasledila” Zarjo Pšeničnik, ki je že pred dvema letoma tekmovala na 16. regijskem tekmovanju mladih glasbenikov celjskega in koroškega območja (TEMSIG), kjer je prejela srebrno priznanje. Isto leto se je udeležila Mednarodnega tekmovanja Davorin Jenko v Beogradu. Tam je v svoji starostni kategoriji prejela tretjo nagrado. Lani je na 17. regijskem tekmovanju mladih glasbenikov celjskega in koroškega območja (TEMSIG) tekmoval Matevž Štrekelj s trobento v kategoriji jazz solDSC_0237Bo. Z zlatim priznanjem je napredoval na državno raven, kjer je prejel bronasto plaketo. Letos pa sta se 18. regijskega tekmovanja TEMSIG udeležili violinistka Kristina Štrekelj in kitaristka Neža Pšeničnik. Tinka je prejela srebrno priznanje, Neža pa zlato in s tem napredovala na državno raven. Na državnem tekmovanju je dosegla bronasto plaketo, udeležila pa se je še dveh mednarodnih kitarskih tekmovanj. Na Dnevih kitare 2015 v Krškem je dobila zlato priznanje, na Mednarodnem kitarskem tekmovanju “Enrico Mercatali” v italijanski Gorici pa srebrno priznanje.
Na dekleta in fanta smo lahko res ponosni, prav tako velja pohvala njihovim mentorjem in pa staršem, ki jih podpirajo na tej poti. Vsem štirim iskrene čestitke in držimo pesti, da še naprej pogumno sprejemate izzive!

Jana Mlakar Močilnik

DSC_0229  DSC_0267  DSC_0294