DSC_0686Združeni narodi so 21. marec razglasili za mednarodni dan gozdov. V Sloveniji bo ta dan večinoma posvečen sajenju dreves in obnovi gozdov pod naslovom »Obnovimo slovenske gozdove«. Kot se še spomnite lanskega žleda in uničenja večine gozdov, bodo posledice vidne kar nekaj desetletij.
Tudi v Libeličah so se spomnili tega dneva in simbolično posadili dve drevesi. Pod cerkvenim obzidjem pri farovžu vsi poznamo kostanje, katerih plodove smo nabirali že nekoč in jih nabirajo še danes. V naravi je pač tako, da vsako življenje dozori in se približa svojemu koncu. Tako se je zgodilo tudi kostanjem. Bližnji sosed Vernekar je poskrbel za varno odstranitev odsluženega drevja, predsednik sveta KS Libeliče, Jože Pšeničnik, pa je organiziral posaditev dveh novih dreves. Pravi, da je ena sorta francoski kostanj, druga pa pravi domači slovenski kostanj.
Saditev pa ni bila samo simbolična, kostanji bodo v letih zrasli in upajmo, da bogato rodili sladke sadeže, ki jih vsi radi uživamo, najmlajši pa komaj čakajo jeseni, da jih nabirajo.
DSC_0694  DSC_0695  DSC_0699