DSC_0073»Dan odprtih vrat » je uraden naslov libeliškega praznika. Tudi tokrat se je prvo oktobrsko nedeljo zbralo precej obiskovalcev na prireditvi. Organizirali so jo skupaj Krajevna skupnost in Kulturno prosvetno društvo Libeliče. Uvodni pozdrav je izrekla povezovalka programa Nataša Knez, nekaj o samem prazniku pa predsednik Sveta krajevne skupnosti Branko Ferk. Za program so poskrbeli naši najmlajši iz vrtca in šole Libeliče ter domači mešani pevski zbor. Velik aplavz pa so si priigrali člani ETNO skupine Zimski kosci iz Leš.
Sladkih dobrot in r’pne župe ni manjkalo. Presne krope pa sta komaj utegnila cvreti kuharski par BB (Berta in Branko). Dobrote libeliških gospodinj so si privoščili številni domači obiskovalci ter tudi gostje od drugod. Med temi je bil prisoten tudi edini poslanec v Državnem zboru iz naše občine Benedikt Kopmajer.
Veliko gostov je zapustilo prireditev s črnimi rokami. Zato so poskrbeli mladi in malo manj mladi, ki so pridno pekli najslajši jesenski sadež, kostanj. Skupaj s tem je prav prijetnega okusa tudi sladek, malo manj sladek in lanski mošt, ki je bil na razpolago.
Ob koncu naj dodamo še za tiste redke, ki še ne vedo ali pa so morda pozabili, da so Libeličani s svojim praznikom počastili 92 let priključitve k matični domovini, za kar jim je potrebno čestitati.
92 let na svojem, 92 let od zgodovinske odločitve, ki je zahteva veliko domoljubja in korajže! Čestitamo!
DSC_0064  DSC_0053  DSC_0086

DSC_0098  DSC_0082  DSC_0117