DSC_0536V soboto, 16. avgusta 2014 smo se Libeličani ponovno, že osmič zapovrstjo, udeležili kmečkih iger v Čezsoči. Tokrat so tam potekale že 29. Kmečke igre Čezsoča 2014. Kljub slabi vremenski napovedi je tokrat vreme zdržalo, posijalo je celo sonce. V tekmovanju je sodelovalo 6 ekip: Libeliče, Livek, Podkoren, Povir, Fan Club Tanje Žagar in Čezsoča. Prireditev se je začela ob 18. uri.
Po uvodnih pozdravih in otvoritvi smo obiskovalci in tekmovalci spremljali prikaz etnoloških značilnosti Bovške: klepanje kose, medenje putra s pinjo, praženje kofe tu brštuline, kuhenje žganja, prikaz sirjenja an delanja skute, predenje an štrikenje, pletenje košov, brušenje žage …
Sledila je predstavitev ekip udeleženk iger, ki smo se pomerile v dveh igrah. Pri prvi smo delali kopo sena, v drugi igri pa smo morali seno spraviti na skedenj. Libeličani smo se pri obeh opravilih dobro odrezali in dosegli 2. mesto. Prireditev pa se je nadaljevala, za veselo razpoloženje je poskrbela Tanja Žagar, gost večera pa je bil tudi Stane Vidmar.
Večer je kar hitro minil, poskusili smo lahko tudi bovške specialitete: krafe, bganco, japku štrudelj, čompe an skuta, srnjaku golaž an plenta, palačinke ….
To pa še ni vse. Okoli polnoči je bil izbor »KERLCA KMEČKIH IGER ČEZSOČA 2014«. Letos so tekmovali v igri »putegn breme«, kjer je moral tekmovalec na znak sodnika vleči vrv, ki je bila speljana preko škripca, na drugi strani pa obešeno breme. V tej igri se je pomerilo preko 10 tekmovalcev, med najmočnejšimi tremi je bil tudi Juričov Jože in prejel tudi lento z napisom »KERLC 2014«.
Simona Jerčič Pšeničik
DSC_0538  DSC_0543  DSC_0557
Nekaj utrinkov v galeriji!