DSC_0011»Območna revija odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin«, se je glasil polni naslov prireditve v soboto, 22. februarja, v dvorcu Bukovje v Dravogradu, na katerem so nastopili tudi pevci iz Libelič. Naše barve so zastopali v mešanem sestavu pod vodstvom Zdravka Ridl.
Libeličani so od osmih sodelujočih zborov in skupin nastopili prvi. Predstavili so se s pesmijo v priredbi Tadeje Vulc Pesem (Oto Čeru), nadaljevali s pesmijo Pozdrav Koroški, Matije Tomca in zaključili s Srečen je kdor glasbo rad ima Luigija Denza v priredbi Tadeje Vulc.
Prireditev ni bila tekmovalnega značaja, kljub temu pa bo za strokovno oceno poskrbela Danica Pirečnik, ki je bila strokovna spremljevalka prireditve.
V dvorani dvorca se je zbralo okoli 80 do 100 obiskovalcev, kar je veliko in ob enem malo za občino Dravograd, ki šteje preko 8000 prebivalcev, sam Dravograd pa skoraj polovico tega. Predstavnik organizatorja IO JSKD Dravograd in voditelj, gospod Robert Preglav je bil z obiskom kljub temu zadovoljen, saj ocenjuje, da je v porastu.
Ob duhovitem vodenju prireditve, smo obiskovalci doživeli prijeten pevski večer. Potrdimo lahko Robertove besede, ki je dejal, da vsaka pesem najde svojega pevca in vsaka pesem najde svojega poslušalca, še posebej takrat, ko je zapeta iz srca.
Sodelovali so: Mešani pevski zbor Libeliče (16 pevcev), Mešani pevski zbor Črneče (18 pevcev), Ženski pevski zbor Društva invalidov Dravograd (14 pevk), Moški pevski zbor Društva upokojencev Dravograd (14 pevcev), Ženski pevski zbor Lipa iz Dravograda (19 pevk), Moški pevski zbor Šempeterski pavri iz Otiškega Vrha (12 pevcev), Moški pevski zbor Štefan Goršek »Čaki« iz Šentjanža in Dravograjski sekstet.
DSC_0003  DSC_0015  DSC_0019
DSC_0021  DSC_0024  DSC_0027
DSC_0030  DSC_0032  DSC_0007