DSC_0227Sadjarsko društvo Dravograd, v katerega je včlanjeno kar precej krajanov libeliške Krajevne skupnosti, se je v petek, 7.2.2014 sestalo na svojem rednem občnem zboru. To je bil že šesti po vrsti. Na zboru so obravnavali poročila o svoji dejavnosti v preteklem letu. Ugotovili so, da se je program zastavljenega dela v celoti realiziral. Tudi na finančnem področju so bili uspešni, tako na strani prihodkov, kot izdatkov. Povedali so, da se nabavljena orodja in stroji, ki so v lasti društva, uporabljajo v skladu s pravili in pravem odnosu do njih. Kar nekaj članov si je izposodilo črpalko za filtracijo mošta, višinski obvejevalnik, nahrbtno škropilnico in pasterizator. Za način in termine izposoje je odgovoren gospodar društva Rajko Duler (dosegljiv na tel.: 040 829 105). Nekaj finančnih sredstev so porabili tudi za obogatitev društvene knjižnice, kjer si člani lahko izposodijo strokovno literaturo. Pokličejo naj tel.: 040 977 781.
V poročilih je zapisano sodelovanje na prireditvah v občini in izven nje, o izobraževanju članov, o šolskem sadjarskem krožku in še bi lahko naštevali. Sprejeli so program dela za leto 2014 (objavljen kot priloga).
Vedno pa na zboru organizirajo eno od zanimivih predavanj. Tokrat so se odločili za predavanje o vlogi ptic v sadovnjaku in izdelavo gnezdilnic.
Občni zbor so zaključili z druženjem ob domačem prigrizku in glasbi.

Program 2014: Sadjarsko drustvo Dravograd PROGRAM 2014

 

Več slik si oglejte album osebe Sadjarsko Drustvo »

DSC_0229 (1)  DSC_0263  DSC_0345