DSC_0153Neponovljiv in rekorden uspeh libeliških gasilcev je bil zaključen z regijskim tekmovanjem v Otiškem Vrhu in v Slovenj Gradcu , v soboto 22. in nedeljo 23. junija.
Že po občinskem tekmovanju (o katerem smo že poročali) je bilo sklepati na lep uspeh libeliške »požarne brambe«. »Kar boš sejal to boš žel«, pravi star pregovor. DSC_0203Setev libeliških gasilcev je bila dobra. Kaj dobra?!! Odlična, rekordna! Nikoli v zgodovini PGD Libeliče, ki beleži že preko 120 let delovanja, se ni toliko ekip kvalificiralo na državno prvenstvo. Od skupno enajstih (11) ekip iz PGD Libeliče se jih bo kar osem (8) udeležilo državnega prvenstva. Za skupnost, ki šteje le okoli 600 prebivalcev je to zavidanja vredno število (cca 12% prebivalcev).
Občinsko gasilsko zvezo Dravograd in ob enem KS Libeliče bodo na državnem prvenstvu, poleg ostalih, zastopale naslednje ekipe iz PGD Libeliče: pionirke, mladinke, članice A, starejše gasilke, mladinci, člani A, člani B2 in starejši gasilci.
Iskrene čestitke je potrebno izreči vsem, ki so pridno vadili, tudi tistim, ki so na tekmovanju imeli smolo.
V šali povedano: Libeličanom so včasih rekli, da živimo v »kartofel dorfu«, danes pa nam s kančkom zavidanja rečejo, da smo »gasilska vas«. Gasilci so pomagali krojiti že plebiscitno dogajanje, sedaj pa ustvarjajo vzdušje in uspehe, ki bodo zapisani v kroniko kraja in občine.
O kraju in datumu državnega tekmovanja vas bomo pravočasno obvestili, da si boste lahko vzeli čas in pospremili ekipe na tekmovanje. Delček uspeha pripisujem tudi navijačem, ki bodrijo udeležence na tekmi.
Rezultate regijskih dosežkov lahko vidite na spodnjih linkih, nekaj foto-utrinkov s tekmovanja pa v galeriji slik.
Gasilci za vse – vsi za gasilce! Na pomoč!
mladinci , mladinke , pionirji , pionirke , rezultati clani A , rezultati clani B ,

rezultati clanice A , rezultati clanice B , rezultati starejse clanice,

rezultati starejsi clani