DSC_0393Dramska skupina Kulturno prosvetnega društva Libeliče je v petek, 22. februarja uprizorila tri enodejanke. Premierna predstava pred polno dvorano domače publike je na gledalce naredila zelo dober vtis. Režiserka Simona Jerčič Pšeničnik je avtor priredbe izvirnega dela Neila Simona »Hotel Plaza«. Domača režiserka je dogajanje treh zgodb preselila na domača, slovenska tla, v Portorož v hotel Palace. V treh zgodbah si lahko ogledamo dogajanje v sobi 102 tega hotela.

DSC_0358 Izlet, vse bo v redu, je zgodba o dveh dekletih, ki prideta na počitnice v hotel. Starši so prevečkrat v skrbeh za svojo mladino, ki odhaja v svet sama. Zgodba pokaže, da so skrbi staršev odveč. Mladi znajo samostojno skrbeti zase.

 

DSC_0375Obletnica, je zgodba o zakonskem paru, ki v hotel pride praznovat svojo obletnico poroke. V sobi 102 pa ravno zato, ker se je tukaj pričela ljubezenska idila, ki je vodila v zakon. Zgodba razkrije današnji tempo življenje prepotentnega poslovneža, ki v vsej vnemi za dober posel pozablja na vse okoli sebe posebej pa še na zakon. Žena, ki ima poleg vseh tegob zaradi odsotnosti moža, še smisel za humor, pa bi rada po toliko letih zakona v tem hotelu obujala spomine na čase začetka ljubezni. Nekako ji to ne uspe, uspe pa ji ugotoviti, da odsotnost moža le ni samo zaradi posla, ampak tudi ljubezenske afere z njegovo tajnico.

DSC_0380Poroka, v sobi preživlja svoj predporočni čas svoje hčerke družina Kos. Starša komaj čakata na veliki dogodek in sta oba močno vpeta v organizacijo. Muhavost mlade neveste pa skoraj pripelje do tega, da se drag dogodek sploh ne bi odvil. Po neuspelem pregovarjanju mlade neveste naj le pride iz kopalnice in gre pred oltar, se pokaže, da mladi doživljajo svoje dogodke po svoje. Komični zapleti na koncu pokažejo, da je pri pomembnih odločitvah le- te treba prepustiti tistim, katerih se tičejo.
Ob dobri režiji mlade režiserke Simone in prepričljivi igri vseh nastopajočih, so gledalci s predstave odšli s prijetnimi občutki. Čestitamo!
Dramska skupina KPD Libeliče bo s svojimi predstavami gostovala tudi po Koroški.

Več foto utrinkov v galeriji slik!