Po potresu lahko tudi zagori!

Da lahko po potresu zagori je verjetno jasno vsakemu, da pa to nevarnost zmanjšamo, je veliko na nas samih. V naslednji
povezavi (http://www.sos112.si/slo/tdocs/zgibanka_potres_2012.pdf)
si lahko ogledate zloženko o ravnanju ob potresih, ki jo je izdala Uprava RS za zaščito in reševanje.
Nasploh je tema letošnjega oktobra zelo široka, njen namen pa je predvsem poznavanje preventive iz varstva pred požari. Zato bomo člani PGD Libeliče tudi letos opozarjali krajane
na nevarnosti, ki jih lahko preprečijo sami. Mogoče nam naj bo v poduk letošnji požar pri Jezerniku. Ne dvomimo, da domači niso dovolj vedeli o preventivi, problem pri vseh nas pa je, da tega v praksi ne storimo.
Zato vas še enkrat opozarjamo, preglejte vaše domove in gospodarska poslopja in odpravite pomanjkljivosti, ki lahko povzročijo nesrečo. Preventiva je cenejša od katastrofe, ki se lahko zgodi.
Iz tega razloga bomo tudi letos 24.11.2012 organizirali pregled gasilnih aparatov, možno pa bo tudi nabaviti nove, saj vemo, da se vas veliko tolaži doma s 30 ali več let starimi aparati, ki ponavadi prav toliko let niso bili pregledani. Ti aparati pa so v primerjavi z vašo hišo smešno poceni. Za slabih 40€ dobimo 6kg gasilni aparat na prah, s katerim se da veliko rešiti.
Tudi sami člani PGD Libeliče bomo v oktobru svojemu znanju posvečali več pozornosti kot običajno. Sodelovali bomo na različnih vajah, pregledali bomo hidrantno omrežje in požarne bazene po vasi, za OŠ in vrtec Libeliče bomo organizirali ogled poklicnega gasilskega zavoda Ravne na Koroškem.
V oktobru, novembru in decembru bo potekal tečaj za nižjega gasilskega častnika, katerega se bo udeležilo 8 naših članov, planiramo pa tudi ekskurzijo članov v začetku novembra, o kateri boste pa več še izvedeli.
     

                                                                       Predsednik PGD Libeliče: Rok Plešivčnik