POROČILO OB ZAKLJUČKU AKCIJE ZBIRANJA HUMANITARNIH
PRISPEVKOV ZA DRUŽINO MAUREL, KI JIM JE OGENJ UNIČIL GOSPODARSKA POSLOPJA IN POŠKODOVAL STANOVANJSKO HIŠO

V četrtek, 26.07.2012, je na sedežu OZRK Dravograd potekala predaja zbranih sredstev v okviru akcije, katera je bila sprožena na pobudo Občine Dravograd, Območnega združenja RK Dravograd in KS Libeliče. Akcija je potekala od 20.06.2012 do 20.07.2012.
Na posebnem TRR se je v tem času nabralo 3.775,00 EUR.
Zbrana sredstva s seznamom darovalcev je sekretarka OZRK Dravograd ga. Irena Gostenčnik skupaj z go. Franjo Hribernik v imenu vseh predala predstavniku družine, g. Damijanu Maurelu.
Podžupan Občine Dravograd, g. Alfonz Naberžnik, je v imenu občine predal bon v vrednosti 8.000,00 EUR intervencijskih sredstev, katera so namenjena za sanacijo škode po požaru, in jih bo družina lahko uveljavljala na podlagi izdanih računov (prilagamo fotografiji).
Obiskali smo tudi družino in sami preverili, kako poteka sanacija. Na hiši je zamenjano ostrešje (trenutno čakajo novo kritino), tako da lahko družina kljub neugodnim vremenskim razmeram biva v njej brez skrbi. Ostanke pogorelih gospodarskih poslopij v neposredni bližini hiše so že odstranili, trenutno se pripravlja teren za gradnjo novega hleva s pripadajočimi objekti (prilagamo fotografije).
Želeli bi poudariti, da se akcija zbiranja finančnih sredstev res zaključuje, vendar bo družina še vedno potrebovala pomoč. Pri gradnji novega hleva bo dobrodošla kakršnakoli pomoč – od »udarniške« do materialne, ali pomoči v obliki uslug podjetnikov in mojstrov. V primeru, da ste pripravljeni pomagati, to sporočite predsedniku KS Libeliče g. Branku Ferku (tel.št.: 041/352 784).
Vsem, ki ste darovali, se družina in organizatorji akcije najlepše zahvaljujemo. Veseli nas, da je duh humanitarnosti v naši občini še vedno živ, ter da znamo vselej priskočiti na pomoč sočloveku v stiski. Hvala tudi Koroškemu Radiu za medijsko podporo akcije.

Območno združenje RK Dravograd
KS Libeliče
Občina Dravograd

      

Vir: Občina Dravograd