1. Libeliški sPrehod je Tadeja Franc poimenovala svoj podvig. Na Silvestrovo, ob pol noči, je skupaj s kolesarskim in avtomobilskim spremstvom pretekla dobre pol maratonske razdalje. Start je bil sredi vasi v Libeličah. Pot pa jih je peljala preko avstrijskih Libelič (Leifling), Potoč (Bach), Labota (Lavamünd) skozi Dravograd in od tu nazaj preko Črneč v Libeliče. Povprašali smo jo kaj jo je vodilo k temu teku in kakšen namen je imela.

Vaščanom in vasi Libeliče bi se s skoraj enomesečno zamudo rada zahvalila, da smo skupaj z njimi in skozi njih lahko doživeli in preživeli fantastično silvestrovanje! Ker nikjer v Sloveniji ni rekreativnega “staronovoletnega” teka (tek, ki bi se dejansko odvijal ob polnoči) , smo se odločili, da si ga kar sami organiziramo. Brez alkohola in obilne večerje. Po lastnih izkušnjah sodeč bi rekla, da smo pretekli, prekolesarili in v spremljevalnem vozilu prevozili nekaj več kot polmaratonsko razdaljo. Se pravi, 21km in še kakšen kilometer viška.

V Libeliče in novo leto 2011 smo prišli skozi dve državi. In skozi dve leti.   V najdaljši noči sem tekla v najboljši družbi.  Za prvič?  “Sploh  ni t’k švoh!” V letošnje leto smo iz Libelič v Libeliče pritekli in privozili trije.  Mogoče nas bo pa na “2.libeliškem sPrehodu” še enkrat toliko?

Hvala vsem, ki ste sodelovali.

Na cilju v družbi Libeličanov