Gasilci PGD Libeliče smo dne 14.8.2010 organizirali 1. gasilsko tekmovanje za Memorial Oto Antona v Libeličah. Tekmovanje je potekalo na športnem igrišču v kategorijah članov in članic brez dodatnih točk na leta.
Zakaj pa smo tekmovanje posvetili našemu v lanskem letu preminulemu članu Oto Antonu pa si preberite v naslednjem odstavku:
Toni je bil član našega društva dolgih 52 let. V tem času je bil kar 25 let poveljnik društva in 10 let poveljnik GZ Dravograd. Opravljal je tudi številne druge funkcije. Opravil je tečaja za strojnika in gasilskega sodnika. Toni je imel čin gasilskega častnika 2. stopnje. Prejel pa je tudi številna priznanja in odlikovanja, nazadnje leta 2008 republiško priznanje za posebne zasluge. Seveda pa vemo vsi gasilci, ki smo ga poznali, da je bil Toni nepogrešljiv prav pri vsaki zadevi, ki se je kakorkoli navezovala na gasilce.
Tekmovanja se je udeležilo skupaj sedem desetin. Od tega so nastopile štiri domače enote in gostje iz Keblja, Vuzenice in Doliča. Vsem gostom bi se še enkrat zahvalil za udeležbo na našem 1. tekmovanju. Kljub deževnemu vremenu so enote dosegale odlične rezultate.
Po tekmovanju je bilo vse nared za druženje ob živi glasbi. Tu se je pokazala že velikokrat opevana vztrajnost Libeličanov, saj smo kljub nemogočemu vremenu (ulilo je vsaj 15-krat), ob zvokih Tipov vztrajali in plesali do 3.ure zjutraj.
Prvi vtisi tekmovanje so več kot pozitivni. Tekmovanje je bilo organizirano takorekoč na državnem nivoju. Priprava prostora, priprava tekmovalnih prog ,sodelovanje najboljših sodnikov v Sloveniji, otvoritev in zaključek tekmovanja po pravilih gasilske službe nam pove, da je bilo vse kot mora biti. Vse to nam daje upanje in voljo, da tekmovanje postane tradicionalno.
Izpostavil pa bi rad velik obisk Libeličanov v času same tekme. Zbralo se je precejšnje število gledalcev, ki so z navdušenjem spremljali tekmovalne enote in jih vzpodbujali z navijanjem. Mislim, da nam bo predvsem to dalo novega zagona pri organizaciji memoriala v naslednjih letih. Libeličani so znova dokazali, da podpirajo gasilce in da imajo posluh za takšne prireditve.
Seveda pa tekmovanja ne bi bilo možno organizirati brez požrtvovalnih članov društva, Libeličanov in donatorjev. Torej naj se še enkrat zahvalim vsem članom društva, vsem Libeličanom in vsem donatorjem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri organizaciji. Na vas računamo tudi naslednje leto, ko bomo 25.6.2011 praznovali 120 let delovanja PGD Libeliče.

Z gasilski pozdravom NA POMOČ !            Predsednik PGD Libeliče Rok Plešivčnik