V nedeljo, 18.7.2010 so Libeličani k dvema zvonovoma v zvoniku farne cerkve, obesili še tretjega. Velikega slavja so se udeležili tudi znani gostje. Posvetitev zvona pa je opravil nadškof  Franc Kramberger. O zvonovih je nekaj podatkov posredoval farni župnik Franček Kraner.

Manjši zvon

Manjši zvon je izredno dragocen primerek zvona na vmesni stopnji  med gotskim in renesančnim zvonom iz okoli leta 1480 (ton c 2 +4). Težak  je okrog 260 kg, napis je v gotski minuskuli v latinščini in je že zelo stolčen. Napis: (+O+Kralj+slave+pridi+z+mirom+Luka+Marko+Janez+Matej –  4 evangelisti)

Večji zvon

Večji zvon pa je iz leta 1741  (ton f 1 +4) in je težak  830 kg, posvečen sv. Martinu s šestimi čudovitimi reliefnimi podobami. Zvon je počil in na zvaru še enkrat 1985 leta. Dali smo ga ponovno zavariti na Institutu za varilstvo v Mariboru. In do danes lepo poje.

Novi (srednji) zvon

Sedaj smo nabavili nov zvon  (ton a 1 +2) v teži 466 kg z reliefnimi podobami sv. Antona Padovanskega, sv. Antona Puščavnika in z reliefom keliha in monštrance – simbol sv. evharistije in v spomin na slovenski evharistični kongres v Celju, 13. junija 2010.

Za vse tri zvonove smo še nabavili nove kemblje (pengelne, žvenklje). Uredila se bo nova elektrifikacija zvonjenja, novi pogon zvonov  in bitje ure.

Nov zvon smo potegnili v zvonik na lepo, šmarješko nedeljo, 18. julija 2010 ob 10. uri.
Vsakdo naj da, kakor se je v srcu odločil, ne z žalostjo ali na silo, kajti Bog ljubi veselega darovalca. ( 1.2 Kor 9,7 )
Za vsak dobro namenjen dar, se vam  zahvaljuje vaš župnik
Franček Kraner
(Slikovni prikaz dogodka je viden v albumu v “GALERIJI SLIK”! Slike prispevali: Ivanka, Adrijan in E-Dravograd).